web analytics

Praatplaten

Oma is dood en nu? Wat gaat er de komende tijd allemaal gebeuren? Waar is oma tot de begrafenis? Wordt ze onder de grond opgegeten door kleine beestjes? Is het erg als ik niet steeds hoef te huilen?

Boeiende gesprekken kunnen ontstaan wanneer kinderen vragen stellen over de dood en afscheid nemen. Maar soms is het best lastig om deze gesprekken aan te gaan. Waar begin je?

Zes praatplaten over dit onderwerp kunnen een handig hulpmiddel zijn wanneer kinderen betrokken zijn (geweest) bij een uitvaart. Aan de hand van de tekeningen kun je ze vragen stellen wat ze zien op de plaat, wat ze erover denken, hoe ze zich daar bij voelen, maar ook welke vragen ze erover hebben. Daarmee open je een mooi gesprek tussen volwassene en kind. Een kind ziet soms heel andere dingen op zo’n afbeelding dan wij.

De praatplaten zijn goed te gebruiken door uitvaartverzorgers wanneer zij kinderen willen informeren over wat hen te wachten staat rondom de uitvaart van een geliefd persoon.
Maar ook achteraf kunnen de platen ingezet worden, bijvoorbeeld door rouwtherapeuten, om met kinderen terug te kijken op een periode van verlies en afscheid nemen. Samen terugkijken om daarna samen weer vooruit te kunnen kijken.

De zes platen over opbaring, een afscheidsplechtigheid, vervoer (rouwauto), begraven, cremeren en condoleren vormen de basisset en kost € 70,- (inclusief BTW, exclusief verzendkosten).

De A3-platen zijn gedrukt op 350 grams sulfaatkarton, dus flexibel maar stevig en ze zijn mat gelamineerd.

Een opbergmap à € 2,50 is los bij te bestellen.

De basisset en opbergmap zijn rechtstreeks bij mij te bestellen door een mail te sturen met daarin uw naam, adres, het gewenste aantal sets en eventueel opbergmappen.

Contact

Femke van Midden – Tolick 48, 3828 HG Hoogland – KvK-nummer: 73036137