Femke van Midden

Femke van Midden
Femke van Midden

Nadat ik werkzaam ben geweest als creatief therapeute in het basisonderwijs en diverse functies in de kinderopvang heb bekleed, werk ik sinds 2013 als uitvaartleidster bij Barbara Uitvaartverzorging in Utrecht.

Daarnaast ben ik getrouwd met Gerjan en moeder van onze zoon Jelle.

Het idee voor ‘Mama had een baby in haar buik’ is ontstaan toen ik mij meer ging verdiepen in kinderuitvaarten. Boekjes voor kinderen over het verlies van een babybroertje of –zusje waren er mijn inziens te weinig. Dit kreeg ik bevestigd toen ik vrouwen interviewde die dit verlies hadden meegemaakt.

Zodoende is dit boekje ontstaan en hoop ik ouders en professionals handvatten te kunnen geven om jonge kinderen te kunnen begeleiden tijdens en na de verdrietige periode van afscheid nemen van hun babybroertje of –zusje.